If you are tired of usual breakfast you'll love this recipe.
Shakshouka is a dish of eggs poached in a sauce of tomatoes, chili peppers, and onions, often spiced with cumin. It is believed to have a Tunisian origin. And it's great for your breakfast.
RUS: Если вы устали от обыденной яичницы на завтрак, то этот рецепт для вас. Шакшука – это яичница с помидорами, перцем и специями и она отлично подходит для завтрака.
INGREDIENTS
3 tablespoons extra-virgin olive oil
1 large onion, halved and thinly sliced
1 large red bell pepper, seeded and thinly sliced
3 garlic cloves, thinly sliced
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon sweet paprika
1 can whole plum tomatoes with juices, coarsely chopped
¾ teaspoon salt, more as needed
¼ teaspoon black pepper, more as needed
5 ounces feta cheese, crumbled (about 1 1/4 cups)
6 large eggs
Chopped cilantro оr parsley, for serving
ИНГРЕДИЕНТЫ
3 ст.л. оливкового масла
1 луковица
1-2 красный сладкий перец
3 зубчика чеснока
1 ч.л. кумина
1 ч.л. паприки
1 банка мелко порезанные консервированные в собственном соку помидоры (не маринованные)
Соль, перец по вкусу
Фета
6 яиц
Петрушка или кориандр для украшения
PREPARATION
Heat oven to 180 degrees.
Heat oil in a large skillet over medium-low heat. Add onion and bell pepper. Cook gently until very soft, about 20 minutes. Add garlic and cook until tender, 1 to 2 minutes; stir in cumin, paprika and cayenne, and cook 1 minute. Pour in tomatoes and season with 3/4 teaspoon salt and 1/4 teaspoon pepper; simmer until tomatoes have thickened, about 10 minutes. Stir in crumbled feta.
Gently crack eggs into skillet over tomatoes. Season with salt and pepper. Transfer skillet to oven and bake until eggs are just set, 7 to 10 minutes. Sprinkle with cilantro and serve with hot sauce.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Разогрейте духовку до 180 градусов
Репчатый лук порежьте мелким кубиком о обжарьте на оливковом масле до приятной легкой золотинки. Выложите мелко порезанный болгарский перец (семечки удалите) и обжаривайте все вместе еще 3 – 4 минуты. Добавьте мелко порубленный чеснок, специи и обжаривайте при помешивании 1 – 2 минуты, чтобы специи раскрыли свой аромат. Выложите нарезанные помидоры и обжаривайте - тушите при периодическом помешивании до загустения.
В помидорной массе делаются углубления. В углубления вбиваются яйца, подсаживаются. Затем перекладываем в формочки для запекания и ставим в духовку или накрываем нашу сковороду крышкой и ставим на медленный огонь до готовности яиц.
При подаче блюдо посыпается мелко порезанной петрушкой.
0 comments:
Post a Comment