Ингредиенты:175 г коричневого сахара2 крупных яйца комнатной температуры120 мл подсолнечного масла200 г муки для быстроподнимающегося теста (self-raising flour)1 1\2 ч.л. содыЦедра одного апельсина200 г тертой моркови
Крем:250 г сметаны20 г сахарной пудры2 ч.л. ванили1 ч.л. корицы
Сироп:Сок 1/2 апельсина1 ч.к. сока лимона40 г коричневого сахара
Прогреть духовку до 170 гр.ПриготовленияВзбить 175 г сахара, яйца и масло с помощью блендера (3 минуты).Добавить соду и муку и хорошо перемешать.Затем добавить цедру и морковь. Перемешать и вылить в форму для выпекания.Запекаем 35-40 мин.
Пока торт печеться делаем крем. Соединяем все ингредиенты и накрываем пищевой пленкой. Ставим в холодильник на пару часов.
Теперь делаем сироп.Смешиваем сок и сахар.
Когда пирог готов, вынимаем его из духовки и протыкиваем деревянными шпажками. Затем быстро обливаем его сиропом, со всех сторон и оставляем остывать на одной из сторон.
Когда пирог полностью остынет, достаем его из формочки и намазываем верх кремом. Также разрезаем пирог пополам и смазываем кремом. Затем разрезаем на кусочки и сверху каждый кусочек посыпаем корицей.
Method
Begin by whisking the 6 oz (175 g) sugar, 2 eggs and 120 ml oil together in a bowl using an electric hand whisk for 2-3 minutes. Then sift together the flour (200g) and bicarbonate of soda (1 1/2 teaspoon) and the mixed spice into the bowl, tipping in all the bits of bran that are left in the sieve. Now stir all this together, then fold in the orange zest, carrots and sultanas. After that pour the mixture into the prepared tin and bake on the centre shelf of the oven for 35-40 minutes, until it is well risen and feels firm and springy to the touch when lightly pressed in the centre. While the cake is cooking, make the topping by mixing all the ingredients in a bowl until light and fluffy(250 g Quark, 20 g caster sugar, 2 teaspoon vanilla extract, 1 rounded teaspoon ground cinnamon), then cover with clingfilm and chill for 1-2 hours or until needed.
Now you need to make the syrup glaze, and to do this whisk together the fruit juices (juice 1/2 small orange, 1 dessertspoon lemon juice) and sugar (40g dark brown soft sugar) in a bowl.
Then, when the cake comes out of the oven, stab it all over with a skewer and quickly spoon the syrup over as evenly as possible. Now leave the cake on one side to cool in the tin, during which time the syrup will be absorbed. Then, when the cake is completely cold, remove it from the tin, spread the topping over, cut it into 12 squares and dust with a little more cinnamon.
Begin by whisking the 6 oz (175 g) sugar, 2 eggs and 120 ml oil together in a bowl using an electric hand whisk for 2-3 minutes. Then sift together the flour (200g) and bicarbonate of soda (1 1/2 teaspoon) and the mixed spice into the bowl, tipping in all the bits of bran that are left in the sieve. Now stir all this together, then fold in the orange zest, carrots and sultanas. After that pour the mixture into the prepared tin and bake on the centre shelf of the oven for 35-40 minutes, until it is well risen and feels firm and springy to the touch when lightly pressed in the centre. While the cake is cooking, make the topping by mixing all the ingredients in a bowl until light and fluffy(250 g Quark, 20 g caster sugar, 2 teaspoon vanilla extract, 1 rounded teaspoon ground cinnamon), then cover with clingfilm and chill for 1-2 hours or until needed.
0 comments:
Post a Comment