Ingredients:
- 1 cup butter softened
- 1/2 cup granulated sugar
- 1/2 cup confectioners' sugar
- 1 egg
- 1 tablespoon clear vanilla extract
- 2 1/2-3 cups all-purpose flour
- 1 teaspoon baking powder
- 1/4 teaspoon salt
- 1/2 cup toasted slivered almonds ground
- confectioners' sugar for decoration
ИНГРЕДИЕНТЫ:
- 1 чашка растопленого сливочного масла
- 1/2 чашки сахара
- 1/2 чашки сахарной пудры
- 1 яйцо
- 1 ст.л. экстракта ванили или амаретто
- 2 1/2 - 3 чашки муки
- 1 ч. л. разрыхлителя
- 1/4 ч. л. соли
- 1/2 чашки перемолотого миндаля (миндальная мука)
- сахарная пудра для украшения
Makes: 2 dozen assorted size cookies served.
Рецепт на 25 печенек.
Рецепт на 25 печенек.
Instructions:
Step 1/ Шаг 1
Preheat oven to 350°F. / Разогрейте духовку до 180 гр.
Step 2 / Шаг 2
In large bowl, cream butter and sugars. Add egg and vanilla. / В миске смешайте масло и сахар, добавьте яйцо и ваниль (амаретто).
Step 3 / Шаг 3
Stir in 2 1/2 cups of flour, then baking powder and salt. Add ground almonds. / Смешайте муку, разрыхлитель и соль.
Step 4 / Шаг 4
Mix thoroughly to form stiff dough, adding additional flour if necessary. / Тщательно все перемешайте, добавляя муку, если это необходимо.
Step 5 / Шаг 5
On lightly floured surface, roll out dough 1/4-inch thick. Using lightly floured snowflake cutters, cut out cookies and place on cookie sheet. / Рабочую поверхность присыпьте мукой, раскатывайте тесто и с помощью формочки вырезайте будущее печенье и расладывайте на противень.
Step 6 / Шаг 6
Sprinkle heavily with confectioners' sugar and nonpareils or cake sparkles. / Хорошенько все присыпьте сахарной пудрой.
Step 7 / Шаг 7
Bake 10-12 minutes or until edges are a light golden brown. / Отправляем в духовку на 10-15 мин или пока края снежинок не подрумянятся.
0 comments:
Post a Comment