Almond Snowflake Cookies



Ingredients:

  • 1 cup butter softened
  • 1/2 cup granulated sugar
  • 1/2 cup confectioners' sugar
  • 1 egg
  • 1 tablespoon clear vanilla extract
  • 2 1/2-3 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 cup toasted slivered almonds ground
  • confectioners' sugar for decoration
ИНГРЕДИЕНТЫ: 

  • 1 чашка растопленого сливочного масла
  • 1/2 чашки сахара
  • 1/2 чашки сахарной пудры
  • 1 яйцо
  • 1 ст.л. экстракта ванили или амаретто
  • 2 1/2 - 3 чашки муки
  • 1 ч. л. разрыхлителя
  • 1/4 ч. л. соли
  • 1/2 чашки перемолотого миндаля (миндальная мука)
  • сахарная пудра для украшения
Makes: 2 dozen assorted size cookies served.
Рецепт на 25 печенек.


Instructions:

Step 1/ Шаг 1

Preheat oven to 350°F. / Разогрейте духовку до 180 гр.

Step 2 / Шаг 2

In large bowl, cream butter and sugars. Add egg and vanilla. / В миске смешайте масло и сахар, добавьте яйцо и ваниль (амаретто).

Step 3 / Шаг 3

Stir in 2 1/2 cups of flour, then baking powder and salt. Add ground almonds. / Смешайте муку, разрыхлитель и соль.

Step 4 / Шаг 4

Mix thoroughly to form stiff dough, adding additional flour if necessary. / Тщательно все перемешайте, добавляя муку, если это необходимо.

Step 5 / Шаг 5

On lightly floured surface, roll out dough 1/4-inch thick. Using lightly floured snowflake cutters, cut out cookies and place on cookie sheet. / Рабочую поверхность присыпьте мукой, раскатывайте тесто и с помощью формочки вырезайте будущее печенье и расладывайте на противень.

Step 6 / Шаг 6

Sprinkle heavily with confectioners' sugar and nonpareils or cake sparkles. / Хорошенько все присыпьте сахарной пудрой.

Step 7 / Шаг 7

Bake 10-12 minutes or until edges are a light golden brown. / Отправляем в духовку на 10-15 мин или пока края снежинок не подрумянятся.

Step 8 / Шаг 8

Cool 2 minutes and remove from cookie sheet. Continue to cool on cooling grid. / Остудите и наслаждайтесь:)


                             
                         


                         

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.
Back to Top