Ingredients (12 muffins):
1 and 3/4 cups (220 grams) all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 and 1/2 teaspoons ground cinnamon
1/4 teaspoon ground nutmeg
1/4 teaspoon ground cloves
1/2 cup (100 grams) dark brown sugar
2 large eggs
1 cup (227 grams) pure pumpkin (not pumpkin pie filling)
1/2 cup (120 ml) vegetable oil
1/3 cup (80 ml) milk
1 teaspoon vanilla extract
Directions:
Preheat oven to 180 C degrees. Spray two 12-count muffin pans with non-stick spray or line with cupcake liners. Set aside.
Make the cupcakes: In a large bowl, toss the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, nutmeg, and cloves together until combined. Set aside.
In a medium bowl, whisk the brown sugar and eggs together until combined. Add the pumpkin, oil, milk, and vanilla until combined. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and stir until just combined. Do NOT overmix the batter.
Spoon the batter evenly into 14 cups; fill the unused cups one-third full with water to prevent warping. Bake for 20-25 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Ингредиенты (12 кексов):
220 г муки
1 ч.л. разрыхлителя
1/2 ч.л. соли
1,5 ч.л. корицы
1/4 ч.л. мускатного ореха
1/4 ч.л. гвоздики (я не ложила)
100 г коричневого сахара
2 яйца
1 чашка (227 г) пюре тыквы
120 мл растительного масла
80 мл молока
1 ч.л. экстракта ванили
Приготовление:
Нагреваем духовку до 180 градусов. В миске смешиваем муку и разрыхлитель, соль, корицу, мускатный орех, гвоздику. В другой миске смешиваем сахар и яйца, пюре, молоко, масло, ваниль и взбиваем.
Добавляем сухие ингредиенты и смешивааем (муку, разрыхлитель). Разливаем тесто по формочкам.
Выпекаем 20-25 мин.
0 comments:
Post a Comment